Наслов:

ФАКУЛТЕТОТ ЗА МУЗИЧКА УМЕТНОСТ СЛАВИ 40 ГОДИНИ ОД ОСНОВАЊЕТО

На 10 октомври во Универзалната сала ќе настапат Оркестарот на ФМУ

Издадено на: 06.10.2006
Автор: Тина Иванова"
Периодика: Утрински весник
Страна: 17

Програма:
„Ламентозо“ од Петтата симфонија на Тома Прошев, Симфонијата бр. 8 во Ге-дур од Антонин Дворжак, Концертот за пијано и оркестар бр. 2 од Камиј Сен-Санс.
Учесници:
Факултет за музичка уметност, Симфонискиот оркестар на ФМУ, македонскиот реномиран пијанист Симон Трпчески, Кес Бакелс

Клучни зборови:
2006 Кес Бакелс македонскиот реномиран пијанист Симон Трпчески Симфонискиот оркестар на ФМУ Тина Иванова Факултет за музичка уметност

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат