Наслов:

ОРКЕСТАРОТ ОД ЗЕМЈАТА НА АЛЕКСАНДАР ВЕЛИКИ ЈА ДИГНА НА НОЗЕ ШВЕДСКАТА ПУБЛИКА

КОНЦЕРТИ

Објавено на: 12.07.2006
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 20836 | Страна: 9

Програма:
Дивертименто од Моцарт, Концерт за виолина и оркестар во d-moll од Менделсон, Едноставна симфонија од Бритн, Стари танци од Николовски, Медитерански игри од Бранѓолица и Суита бр. 2 од „Лабин и Дојрана“ од Прокопиев.
Учесници:
Камерен оркестар на Македонска фихармонија; диригент: Ле Фи Фи; Љубиша Кировски - виолина; Владимир Костов - виолина

Клучни зборови:
2006 Бранѓолица Бритн Владимир Костов Дивертименто Едноставна симфонија Камерен оркестар на Македонска фихармонија Концерт за виолина и оркестар во d-moll Костадин Костадиновски Лабин и Дојрана Ле Фи Фи Љубиша Кировски Медитерански игри Менделсон Моцарт Николовски Нова Македонија Прокопиев Стари танци Суита бр. 2

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат