Наслов:

РУСКИОТ ЦАРСКИ БАЛЕТ ГО ОТВОРА „ОХРИДСКО ЛЕТО“

со антологискире дела „Кармен" и „Болеро" ќе се отвори годинашново „Охридско лето".

Издадено на: 08.07.2006
Автор: Лилјана Митевска
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Програма:
„Кармен“ и „Болеро“, „Танго“ од Астор Пјацола,
Учесници:
Рускиот царски балет, Брајан Фери и „Рокси мјузик“

Клучни зборови:
2006 Жорж Бизе Лилјана Митевска Морис Равел Охридско лето Родион Шчедрин

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат