Наслов:

КОНЦЕРТЕН БЛЕСОК НА ПИЈАНИСТИЧКОТО ДУО ГЕНОВА-ДИМИТРОВ

СКОПСКО ЛЕТО 2006

Објавено на: 28.06.2006
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 20819 | Страна: 9

Програма:
Концерт за две пијана и оркестар во E-dur од Феликс Менделсон и Суита бр. 4 „Моцартијана“ од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ле Фи Фи; Аглика Генова - пијано, Германија; Љубен Димитров - пијано, Германија

Клучни зборови:
2006 Аглика Генова Концерт за две пијана и оркестар во E-dur Костадин Костадиновски Ле Фи Фи Љубен Димитров Македонска филхармонија Моцартијана Нова Македонија Петар Илич Чајковски Скопско лето Суита бр. 4 Феликс Менделсон

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат