Наслов:

МЛАДИТЕ НАДЕЖИ ИМПРЕСИВНО МУЗИЦИРАА

КОНЦЕРТИ

Издадено на: 06.06.2006
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 20800 | Страна: 10

Програма:
Концерт за флејта и оркестар од Моцарт, Кол Нидреи од Брух, Концерт за виолина и оркестар во e-moll од Менделсон, Адаџо и варијации за обоа и оркестар од Хумел, Концерт за пијано и оркестар во fis-moll од Скрјабин и Варијациите на тема Паганини за пијано и оркестар од Рахмањинов.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Борјан Цанев; Ванчо Аревски - флејта; Марјан Ивановски - виолончело; Фросина Богдановска - виолина; Марина Арсова - обоа; Даниел Чурковски - пијано; Круме Андреевски - пијано

Клучни зборови:
2006 Адаџо и варијации за обоа и оркестар Борјан Цанев Брух Ванчо Аревски Варијациите на тема Паганини за пијано и оркестар Даниел Чурковски Кол Нидреи Концерт за виолина и оркестар во e-moll Концерт за пијано и оркестар во fis-moll Концерт за флејта и оркестар Костадин Костадиновски Круме Андреевски Македонска филхармонија Марина Арсова Марјан Ивановски Менделсон Моцарт Нова Македонија Рахмањинов Скрјабин Фросина Богдановска Хумел

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат