Наслов:

ДВЕ „АИДИ“ – ПОТФРЛУВАЊЕ И СОВРШЕНСТВО

За изведбата на Вердиевито дело на отворањето на Мајските оперски вечери со солисти од МОБ и втората изведба со гости од странтсво

Објавено на: 17.05.2006
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
Аида од Џузепе Верди
Учесници:
МОБ, Весна Ѓиновска-Илкова, Цветан Стојановски, Ирена Кавкалеска, Игор Дурловски, Владимир Саздовски, Горан Начевски, Викторија Литерланд, Јохан Валдимарсон, Ирина Долженко, Тод Томас, Дурловски, Саздовски, Тошио Јанагисав
Забелешка:
За изведбата на Вердиевито дело на отворањето на Мајските оперски вечери со солисти од МОБ и втората изведба со гости од странтсво

Клучни зборови:
Викторија Литерланд Јохан Валдимарсон Цветан Стојановски Ирина Долженко Игор Дурловски Тод Томас Владимир Саздовски Дурловски Елени Новаковска Саздовски МОБ Тошио Јанагисав 2006 Горан Начевски Весна Ѓиновска-Илкова Ирена Кавкалеска

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат