Наслов:

ОПЕРСКИ СПЕКТАКЛ СО ДВЕТЕ ИЗВЕДБИ НА АИДА

МОВ 2006

Издадено на: 15.05.2006
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 20781 | Страна: 10

Програма:
Опера „Аида“ од Џузепе Верди.
Учесници:
Весна Гиновска-Илкова, Викторија Литерлана, Јохан Валдимарсон, Ирена Долженко, Тод Томас, Цветан Станоевски, Ирена Кавкалевска, Игор Дурловски, Владимир Саздовски, Горан Начевски, Серафина Фантаузо

Клучни зборови:
2006 Аида Весна Гиновска-Илкова Викторија Литерлана Владимир Саздовски Горан Начевски Игор Дурловски Ирена Долженко Ирена Кавкалевска Јохан Валдимарсон Костадин Костадиновски Мајски оперски вечери Нова Македонија Серафина Фантаузо Тод Томас Цветан Станоевски Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат