Наслов:

СКОПЈЕ СТАНА ПРЕСТОЛНИНА НА ОПЕРСКАТА УМЕТНОСТ

По отворањето на "Мајските оперски вечери"

Издадено на: 11.05.2006
Автор: Утрински весник
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Програма:
„Аида“ од Џузепе Верди
Учесници:
Мајски оперски вечери, МОБ; Весна Гиновска-Илков, Игор Дурловски, Владимир Саздовски, Цветан Стојановски, Тошио Јанагисава,

Клучни зборови:
2006 Владимир Саздовски Игор Дурловски Мајски оперски вечери МОБ; Весна Гиновска-Илков Тошио Јанагисава Цветан Стојановски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат