Наслов:

ТАНЦ НА ДУШАТА

Кон фестивалот за модерен танц - 'Танц фест"

Издадено на: 04.05.2006
Автор: Емилија Џипунова
Периодика: Утрински весник
Страна: 17

Програма:
балет во два чина „Ѕвонарот на Богородичната црква“, буто-танц оперетата „Каденца Кантабиле“
Учесници:
‚Танц фест“, Рисима Рисимкин, Патрик Јуранѕи, Нандор Њеисз, Зсузса Трезс, Акос Неметх, Катсура Кан, Габриела Дарис, Клаилиа Оливиери, Катсура Кан, Габриела Дарис, Маријана Савовска, Игор Киров

Клучни зборови:
‚Танц фест“ 2006 Акос Неметх Габриела Дарис Емилија Џипунова Зсузса Трезс Игор Киров Катсура Кан Клаилиа Оливиери Маријана Савовска Нандор Њеисз Патрик Јуранѕи Рисима Рисимкин

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат