Наслов:

ТРИФУН КОТОВСКИ СО ПЕСНА МУ ГО ЧЕСТИТАШЕ ЈУБИЛЕЈОТ НА ТРАЈАНОВ

КОНЦЕРТИ

Објавено на: 03.05.2006
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 20771 | Страна: 9

Програма:
Дуети и арии од познати опери, балетски точки и други познати народни и забавни песни.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фабрицио Андреоти, Италија; Борис Трајанов, Есма, Марјан Николовски, Хор „Св. Злата Мегленска“, „Синтезис“, Трифун Костовски, Хорот на еврејската заедница

Клучни зборови:
Синтезис Трифун Костовски 2006 Македонска филхармонија Фабрицио Андреоти Нова Македонија Есма Народни песни Хор Св. Злата Мегленска арии Хорот на еврејската заедница Костадин Костадиновски балетски точки Борис Трајанов забавни песни Дует Марјан Николовски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат