Наслов:

АФИРМАЦИЈА НА МЛАДИТЕ МУЗИЧКИ ТАЛЕНТИ

КОНЦЕРТИ

Објавено на: 26.04.2006
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 20767 | Страна: 9

Програма:
Камерен концерт за флејта, англиски рог и гудачи од Хонегер, „Табула раза“ за две виолини и гудачи од Перт и Варијации и фуга на тема од Моцарт од Регер.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ле Фи Фи; Роберт Цеков - виолина; Лидија Добревска - виолина; Страшо Темков - флејта; Маја Чаначевиќ - англиски рог

Клучни зборови:
Регер Ле Фи Фи Лидија Добревска Страшо Темков Роберт Цеков Македонска филхармонија Маја Чаначевиќ Нова Македонија 2006 Хонегер Табула раза Костадин Костадиновски Перт Камерен концерт за флејта Варијации и фуга на тема од Моцарт англиски рог и гудачи

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат