Наслов:

МОЦАРТОВАТА ВЕЧЕР-ИЗРАЗ НА ВЕЛИЧЕСТВЕНАТА УБАВИНА НА ДУХОТ

КОНЦЕРТИ

Објавено на: 12.04.2006
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 20756 | Страна: 9

Програма:
Концерт за две пијана и оркестар во Es-dur, Концерт за три пијана и оркестар во F-dur и Симфонија „Јупитер“ од Моцарт.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент и пијано: Виторио Брешани, Италија; Франческо Николози - пијано, Италија; Ела ди Натале - пијано, Италија

Клучни зборови:
Франческо Николози Ела ди Натале Концерт за три пијана и оркестар во F-dur Македонска филхармонија Нова Македонија Моцарт Костадин Костадиновски Симфонија Јупитер Концерт за две пијана и оркестар во Es-dur 2006 Виторио Брешани

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат