Наслов:

УСПЕШЕН НАСТАП НА „СКОПСКИ СОЛИСТИ“

Камерниот оркестар од нашата земја настапи во Бугарија

Објавено на: 11.04.2006
Автор: Г.М.Б.
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Програма:
„Дивертименто“ во д-дур, „Концерт за обоа и оркестар“, серенадата „Мала ноќна музика“ , од Волфганг Амадеус Моцарт, Симфонија во А-дур
Учесници:
Камерниот оркестар „Скопски солисти“, Ле фи Фи, Томе Атанасов

Клучни зборови:
Волфганг Амадеус Моцарт Ле Фи Фи Томе Атанасов 2006 Г.М.Б. Камерниот оркестар „Скопски солисти“

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат