Наслов:

ВЕСНА ГИНОВА ГО ДОПРЕ ЅВЕЗДЕНОТО ОПЕРСКО НЕБО

КОНЦЕРТИ

Издадено на: 10.03.2006
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 20728 | Страна: 11

Програма:
Арии од оперите на Верди, Моцарт, Пучини, Белини, Гуно и Понкиели, „Кордоба“ од Албениц, Мазурка оп. 24 од Шопен и др.
Учесници:
Скопска опера; диригент: Саша Николовски-Ѓумар; вокални солисти: Весна Гиновска-Илкова, Радмила Бакочевиќ; Симон Трпчески - пијано

Клучни зборови:
2006 Албениц арии Белини Верди Весна Гиновска-Илкова Гуно Кордоба Костадин Костадиновски Мазурка оп. 24 Моцарт Нова Македонија Понкиели Пучини Радмила Бакочевиќ Саша Николовски-Ѓумар Симон Трпчески Скопска опера Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат