Наслов:

КРЕАТИВЕН ДОСТРЕЛ СО МАРКАНТНА ЕКСПРЕСИЈА

КОНЦЕРТИ

Објавено на: 08.03.2006
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 20726 | Страна: 8

Програма:
Концерт за пијано и оркестар бр. 2 во c-moll од Сергеј Рахмањинов и Симфонија бр. 5 од Дмитриј Шостакович.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Евгениј Шестаков, Русија; Божидар Ноев - пијано, Австрија

Клучни зборови:
2006 Божидар Ноев Дмитриј Шостакович Евгениј Шестаков Концерт за пијано и оркестар бр. 2 во c-moll Костадин Костадиновски Македонска филхармонија Нова Македонија Сергеј Рахмањинов Симфонија бр. 5

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат