Наслов:

ТОПОЛ И ПРИРОДЕН ЗВУК ОД МАЈСТОРОТ НА МУЗИКАТА

симфониски џез концерт во домот на арм

Издадено на: 26.12.2005
Автор: Драган Серафимовски
Периодика: Дневник
Број: 2847 | Страна: 14

Програма:
Џез музика од Илија Пејовски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Илија Пејовски; Гоце Мицанов – саксофон; Страшо Темков – флејта; Константин Икономов – бас гитара; Сашко Николовски - тромбон; Јовица Каровски – пијано; Џијан Емин – хорна

Клучни зборови:
2005 Гоце Мицанов Драган Серафимовски Илија Пејовски Јовица Каровски Константин Икономов Македонска филхармонија Сашко Николовски Страшо Темков џез музика Џијан Емин

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат