Наслов:

ИНДИВИДУАЛНОСТ, СМЕЛОСТ И ПЕРФЕКТНОСТ

За концертот на дуото Љубиша Кировски, виолина и виола и Маја Шутевска- Кировска пијано во Салонот 19,19 во Скопје

Издадено на: 28.11.2005
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
”Ламентозо” за виолина и пијано оп.26 од Тома Манчев, ”Концертни пиеси” за виола и пијано на Жорж Енеско, ”Елегија” оп.30 за виола и пијано на Анри Вјетан и сонатата бр.5 оп.25 за пијано и виолина од Ж.Енеско,
Учесници:
Љубиша Кировски, Маја Шутевска- Кировска
Забелешка:
За концертот на дуото Љубиша Кировски, виолина и виола и Маја Шутевска- Кировска пијано во Салонот 19,19 во Скопје

Клучни зборови:
2005 Анри Вјетан Елени Новаковска Ж. Енеско Жорж Енеско Љубиша Кировски Маја Шутевска-Кировска Тома Манчев

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат