Наслов:

ЕДНОЧАСОВНО УЖИВАЊЕ СО ПЕСНИТЕ НА КОПЛАНД И БУЖАРОВСКИ

Кон концертот на Надежда Петровска, сопран, и Јанинка Невчева, пијано

Објавено на: 23.11.2005
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Страна: 17

Програма:
„12 поеми на Емили Дикинсон“ од Арон Копланд и „Еко песни“ на Димитрије Бужаровски,
Учесници:
Надежда Петровска, сопран, и Јанинка Невчева, пијано,

Клучни зборови:
Тина Иванова 2005 Димитрије Бужаровски Арон Копланд Јанинка Невчева Надежда Петровска

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат