Наслов:

ФЕСТИВАЛСКИ ПРАЗНИК

ИНТЕРФЕСТ 2005

Објавено на: 20.10.2005
Автор: Васка Наумова-Томовска
Периодика: Нова Македонија
Број: 20617 | Страна: 10

Програма:
Арии од опери од Пучини, Росини, Верди, Дворжак, Бизе; Дела од Хајдн и Шопен.
Учесници:
Валентина Вијачко, Марјан Николовски, Дали Мор; Арт Марика - пијано, Албанија

Клучни зборови:
Интерфест Верди Марјан Николовски Нова Македонија 2005 Дворжак Валентина Вијачко Шопен Дали Мор Пучини Арт Марика Хајдн арии Бизе Росини Васка Наумова-Томовска

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат