Наслов:

СУПТИЛНО КАМЕРНО ДУО

КОН КОНЦЕРТОТ НА МАРИНА ТАРАСОВА И БОРИС КРАЉЕВИЌ

Издадено на: 17.10.2005
Автор: Васка Наумова-Томовска
Периодика: Нова Македонија
Број: 20614 | Страна: 10

Програма:
Будење од Форе, Вокализа од Рахмањинов, Сонати од Дебиси и Соната од Шнитке.
Учесници:
Марина Тарасова - виолончело, Русија; Борис Краљевиќ - пијано, СЦГ

Клучни зборови:
2005 Борис Краљевиќ Будење Васка Наумова-Томовска Вокализа Дебиси Интерфест Марина Тарасова Нова Македонија Рахмањинов Соната Сонати Форе Шнитке

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат