Наслов:

МУЗИЦИРАЊЕ ВО СОПСТВЕНА ЗВУЧНА ГАЛАКСИЈА

Кон концертот на Акилес Дел Вињ

Издадено на: 15.10.2005
Автор: Васка Наумова-Томовска
Периодика: Нова Македонија
Број: 20613 | Страна: 11

Програма:
Полонеза во c-moll од Лист, Соната „1852“ од Гинастера и дела од Дебиси, Равел.
Учесници:
Акилес дел Вињ - пијано, Аргентина

Клучни зборови:
2005 Акилес дел Вињ Васка Наумова-Томовска Гинастера Дебиси Интерфест Лист Нова Македонија Полонеза во c-moll Равел Соната 1852

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат