Наслов:

СО ГАЛА-КОНЦЕРТ ВО САНКТ ПЕТЕРБУРГ ЌЕ СЕ ОДБЕЛЕЖИ ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА

Во Русија се одржуваат Денови на македонската култура

Објавено на: 07.09.2005
Автор: Катерина Богоева
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Учесници:
Ансамблот на народни песни и игри „Танец“, Влатко Стефановски, Македонскиот балет, Квартетот Даутовски, Есма Реџепова и ансамблот Теодосиевски, Македонската опера и балет, Весна Гиновска -Илкова во пијано придружба на Марија Вршкова

Клучни зборови:
Марија Вршкова 2005 Катерина Богоева Македонскиот балет Квартетот Даутовски Есма Реџепова и ансамблот Теодосиевски Танец Влатко Стефановски Весна Гиновска-Илкова

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат