Наслов:

МАГИЧНИОТ ТОН НА МАРИЈА КЛИГЕЛ

Кон концертот на Марија Клигел, виолончело, и Нина Тичман, пијано

Издадено на: 18.07.2005
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Програма:
„Пет композиции во народен стил“ оп. 102 на Роберт Шуман, „Соната за виолончело и пијано“ бр. 2 во ге-мол од Габриел Форе, „Кармен-фантазија“ од Букстон Ор и „Соната за виолончело и пијано“ во ге-мол од Фредерик Шопен
Учесници:
Марија Клигел, виолончело, и Нина Тичман, пијано

Клучни зборови:
2005 Букстон Марија Клигел Нина Тичман Тина Иванова Форе Шопен Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат