Наслов:

БЕСПРЕКОРНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА И ВИРТУОЗНОСТ

ПО КОНЦЕРТОТ НА МАРИЈА КЛИГЕЛ НА „ОХРИДСКО ЛЕТО“

Издадено на: 16.07.2005
Автор: Ангелина Димоска
Периодика: Време
Страна: 16

Програма:
пет композиции во народен стил, Опус 102 од Роберт Шуман, Соната за виолончело и пијано бр. 2 во де-мол од Габриел Фере, Соната за виолончело и пијано во ге-мол од Фредерик Шопен и Кармен-фантазија од Букстон
Учесници:
Марија Клигел, Нина Тичман
Забелешка:
ПО КОНЦЕРТОТ НА МАРИЈА КЛИГЕЛ НА „ОХРИДСКО ЛЕТО“

Клучни зборови:
2004 Ангелина Димоска Марија Клигел Нина Тичман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат