Наслов:

ТРИУМФ НА ВИРТУОЗНОСТА И НА ХРАБРОСТА

ХОЗЕ КАРЕРАС ГО ОТВОРИ 45. „ОХРИДСКО ЛЕТО“

Објавено на: 14.07.2005
Автор: Ангелина Димоска
Периодика: Време
Страна: 16

Програма:
композиции од Албениц, Рибас, Коста, Гуно, Касталдон...
Учесници:
Хозе Карерас, шпанската сопранистка Тина Горина и со диригентот Давид Химнез, Македонската филхармонија
Забелешка:
ХОЗЕ КАРЕРАС ГО ОТВОРИ 45. „ОХРИДСКО ЛЕТО“

Клучни зборови:
Македонската филхармонија Ангелина Димоска 2004 Хозе Карерас Тина Горина. Давид Химнез

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат