Наслов:

ВИСТИНСКО УЖИВАЊЕ НА „АИДА“

КАТЕРИНА КИПРОВСКА - БАЛЕРИНА И ДИРЕКТОР НА МАКЕДОНСКИОТ БАЛЕТ

Објавено на: 07.06.2005
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
„Аида“ од Џузепе Верди,
Учесници:
МОБ, Саша Николовски-Ѓумар, Татајана Захарчук, Маурицио Коменчини, Керол Вилсон, Петру Раковита, Светозар Рангелов, Невен Силјановски
Забелешка:
За Вердиевото оперско дело со кое се затворија годинашните Мајски оперски вечери, диригент Саша Николовски-Ѓумар, со солисти во интернационален состав

Клучни зборови:
Керол Вилсон Петру Раковита Светозар Рангелов Саша Николовски-Ѓумар Невен Силјановски Елени Новаковска МОБ 2005 Татајана Захарчук Маурицио Коменчини

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат