Наслов:

АИДА БЛЕСКАВО ГО ЗАВРШИ ФЕСТИВАЛОТ

завршија мајските оперски вечери

Објавено на: 06.06.2005
Автор: Драган Серафимовски
Периодика: Дневник
Број: 2777 | Страна: 13

Програма:
Опера „Аида“ од Џузепе Верди.
Учесници:
Татјана Захарчук, Маурицио Коменчини, Петру Раковита, Керол Велсон, Светозар Рангелов, Невен Силјановски; диригент: Саша Николовски-Ѓумар

Клучни зборови:
Џузепе Верди Керол Велсон Аида Мајски оперски вечери Саша Николовски-Ѓумар Невен Силјановски 2005 Маурицио Коменчини Петру Раковита Светозар Рангелов Драган Серафимовски Татјана Захарчук

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат