Наслов:

„ЛИДИЈА ОД МАКЕДОНИЈА“ – УШТЕ ЕДЕН БИСЕР НА НАШАТА КУЛТУРНА РИЗНИЦА

Кон свеченото отворање на 33. издание на "Мајски оперски веЧери"

Објавено на: 11.05.2005
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Програма:
„Лидија од Македонија“ Од Ристо Аврамовски
Учесници:
МОБ, Весна Гиновска-Илкова, Игор Дурловски, Томислав Бекиќ, Марјан Николовски, Емилија Аврамовска, Ана Ројдева, Александра Лазаровска, Марика Поповиќ, Пламен Карталов, Јануш Пшибилски

Клучни зборови:
Јануш Пшибилски Пламен Карталов Весна Гиновска-Илкова Марјан Николовски Игор Дурловски Тина Иванова МОБ Ана Ројдева 2005 Томислав Бекиќ Александра Лазаровска Емилија Аврамовска Марика Поповиќ

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат