Наслов:

УБАВОТО МУЗИЦИРАЊЕ НА „МАКЕДОНИКО“

За концертот на триото во Салонот 19,19 во Скопје) Минатата недела во во Салонот „19,19“ во Скопје концерт одржа триото „Мацедонико“

Објавено на: 26.04.2005
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
Сонатата од Боамортије; „Дивертименто“ во Ес-дур Моцарт; „Романса и Гавота“ од Грандвал, „Тажен валцер“ на Корбар, „Фолклорните канони“ на Благој Цанев и „Трио-то“ на Хед.
Учесници:
триото „Мацедонико“: Васил Атанасов - обоа, Тодор Светиев - пијано и Ванчо Стојановски - фагот
Забелешка:
За концертот на триото во Салонот 19,19 во Скопје) Минатата недела во во Салонот „19,19“ во Скопје концерт одржа триото „Мацедонико“

Клучни зборови:
Ванчо Стојановски Моцарт; Грандвал Корбар Благој Цаневв Хед Тодор Светиев Елени Новаковска 2005 триото „Мацедонико“: Васил Атанасов

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат