Наслов:

ПРАЗНИК НА ИГРАТА

отворен Меѓународниот "Танц Фестивал",

Издадено на: 26.04.2005
Автор: Емилија Џипунова
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Програма:
Современиот балет „Дневник Дали“ во кореографија на Рисима Рисимкин, „Есмералда“ од Чезаре Пуни,
Учесници:
Ирена Ветерова, Александар Монахов, Васил Зафирчев, Б. Каленикова, О. Панго, С. Ефтимова и Б. Делиниколова, Благоја Мицевски, Живојин Трајановиќ, Љупка Ристовска, Александра Мијалкова, Кире Павлов, Горан Божинов, Б. Басмаџиева, Н. Николова, М. Поп-Алексова и М. Јосифовска, Олга Панго, Симеонова, Станковиќ, Стефановиќ, Крстевска, Огненовска, Тапарчевска, Стојановска и Ковачевска

Клучни зборови:
2005 Александар Монахов Александра Мијалкова Б. Басмаџиева Б. Каленикова Благоја Мицевски Васил Зафирчев Горан Божинов Емилија Џипунова Живојин Трајановиќ Ирена Ветерова Кире Павлов Крстевска Љупка Ристовска М. Поп-Алексова и М. Јосифовска Н. Николова О. Панго Огненовска Олга Панго С. Ефтимова и Б. Делиниколова Симеонова Станковиќ Стефановиќ Стојановска и Ковачевска Тапарчевска

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат