Наслов:

СПЕКТАКЛ КАКОВ ШТО ДО СЕГА НЕ СМЕ ВИДЕЛЕ

„есмералда“ - македонска опера и балет

Објавено на: 20.04.2005
Автор: Соња Здравкова-Џепароска
Периодика: Дневник
Број: 2739 | Страна: 16

Програма:
Балет „Есмералда“ од Пуни, во кореографија на Бурмејстер. Пренос и адаптација во МОБ од Крапивин.
Учесници:
Александра Мијалкова, Горан Божинов, Кире Павлов, Катерина Кипровска, Олга Панго, Билјана Каленикова-Гудула, Јосифовска, Поп Алексова, Николовска, Басмаџиева, Чичијашвили; диригент: Томислав Шопов

Клучни зборови:
Николовска 2005 Чичијашвили Олга Панго Басмаџиева Поп-Алексова Соња Здравкова - Џепароска Томислав Шопов Есмералда Горан Божинов Бурмејстер Катерина Кипровска Крапивин Александра Мијалкова Билјана Каленикова-Гудула Кире Павлов Јосифовска Пуни

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат