Наслов:

ЗБИЕНА И КВАЛИТЕТНА ПРОГРАМА

Богат концертен Живот со 'Денови на македонската музика"

Објавено на: 07.04.2005
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Програма:
„Господи Возваххи на Сони Петровски, „Тропар на Св. Климент Охридскиии на Стојан Стојков, „Достојно Естти и „Елици во Христа“ на Драгослав Ортаков и „Првиот псалм на Ренџов“ од Јане Коџабашија, Гудачките квартети на Глигор Смокварски и Томислав Зографски, „Скици“ од Валентина Велковска,
Учесници:
електронското дуо ‚Пластик“ со Марек Чолоњевски од Полска и Ејми Ноулс од САД, Женскиот камерен хор „Св. Злата Мегленска“ и Мешаниот камерен хор „Млади солисти“ под диригентство на Летка Полизова, Игор Дурловски, „Солисти на Битолскиот камерен оркестар“,

Клучни зборови:
Тина Иванова Сони Петровски 2005 Пластик Марек Чолоњевски Ејми Ноулс „Св. Злата Мегленска“ Томислав Зографски „Млади солисти“ Летка Полизова Драгослав Ортаков „Солисти на Битолскиот камерен оркестар“ Стојан Стојков Јане Коџабашија Глигор Смокварски Игор Дурловски Валентина Велковска

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат