Наслов:

И ДЕНОВИТЕ НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА КОНЦЕРТИТЕ МОЖЕ ДА СЕ НАСТАН

За концертот на Македоинската филхармонија со солистите Симон Трпчески, Весна Гиновска - Илкова, Игор и Ана Дурловски и Тиоше Проевски

Издадено на: 05.04.2005
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
финалето од Балетот ”Охридската робинка Ташула” на Стојан Стојков, ”Суитата бр.2” од балетот ”Лабин и Дојрана” на Трајко Прокопиев, ”Концертот за пијано и оркестар” на Димитрије Бужаровски ,
Учесници:
Македоинската филхармонија, Симон Трпчески, Весна Гиновска - Илкова, Игор и Ана Дурловски, Тоше Проевски, Саша Николовски-Ѓумар,
Забелешка:
За концертот на Македоинската филхармонија со солистите Симон Трпчески, Весна Гиновска - Илкова, Игор и Ана Дурловски и Тиоше Проевски

Клучни зборови:
2005 Весна Гиновска-Илкова Димитрије Бужаровски Елени Новаковска Игор и Ана Дурловски Македоинската филхармонија Саша Николовски-Ѓумар Симон Трпчески Стојан Стојков Тоше Проевски Трајко Прокопиев

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат