Наслов:

ИСКЛУЧИТЕЛНО И РЕТКО ДОЖИВУВАЊЕ

Кон свеченото отворање на 29. "Денови на македонската музика"

Објавено на: 01.04.2005
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Страна: 17

Програма:
„Прелудиум и Пајдушкааи за соло пијано од македонскиот композитор Живојин Глишиќ,Финалето од балетот „Охридската робинка Ташула“ од Стојан Стојков, Концерт за пијано и оркестар на Димитрије Бужаровски
Учесници:
Тоше Проески, Ана и Игор Дурловски, Весна Гиновска-Илкова, Македонската филхармонија, Саша Николовски-Ѓумар,

Клучни зборови:
Бужаровски Саша Николовски-Ѓумар Весна Гиновска-Илкова Глишиќ Тина Иванова Тоше Проески 2005 Ана и Игор Дурловски Македонската филхармонија Стојков

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат