Наслов:

ВО ЗНАКОТ НА РУСКАТА МУЗИКА

уште еден Симфониски концерт на Македонската филхармонија крунисан со успех

Објавено на: 30.03.2005
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 20449 | Страна: 14

Програма:
Концерт на пијано и оркестар бр. 2 од Сергеј Рахмањинов и Симфонија бр. 5 од Дмитриј Шостакович.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Саша Николовски-Ѓумар; Амир Тебеникхин - пијано, Казахстан

Клучни зборови:
Сергеј Рахмањинов Костадин Костадиновски Саша Николовски-Ѓумар 2005 Амир Тебеникхин Концерт на пијано и оркестар бр. 2 Симфонија бр. 5 Македонска филхармонија Нова Македонија Дмитриј Шостакович

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат