Наслов:

ВОЗДИШКИ И ОВАЦИИ

КОН ПРЕМИЕРАТА НА „МАДАМ БАТЕРФЛАЈ“ ОД ЏАКОМО ПУЧИНИ, НЕОДАМНА ИЗВЕДЕНА НА СЦЕНАТА НА МОБ

Објавено на: 11.03.2005
Автор: Мирјана Павловска-Шулајковска
Периодика: Вечер
Број: 12838 | Страна: 16

Програма:
Опера „Мадам Батерфлај“ од Џакомо Пучини.
Учесници:
Весна Гиновска-Илкова, Калуди Калудов, Јонуц Паску, Марика Поповиќ; диригент: Тошио Јанагисава, Јапонија

Клучни зборови:
Калуди Калудов Весна Гиновска-Илкова 2005 Марика Поповиќ Јонуц Паску Тошио Јанагисава Мирјана Павловска-Шулајковска Џакомо Пучини „Мадам Батерфлај“

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат