Наслов:

„МАДАМ БАТЕРФЛАЈ“ ЗА НОВИ СЦЕНСКИ НАСОКИ

Кон „Мадам Батерфлај“ од Џакомо Пучини; диригент :Тошио Јанагисава, режија: Александар Текелиев; изведба: Македонска опера

Издадено на: 10.03.2005
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
„Мадам Батерфлај“ од Џакомо Пучини
Учесници:
Тошио Јанагисава, Александар Текелиев; Македонска опера, Весна Гиновска-Илкова, Калуди Калудов, Јонуц Паску, Марика Поповиќ, Дејан Стоев, Тошио Јанагисава
Забелешка:
Кон „Мадам Батерфлај“ од Џакомо Пучини; диригент :Тошио Јанагисава, режија: Александар Текелиев; изведба: Македонска опера

Клучни зборови:
2005 Александар Текелиев; Македонска опера Весна Гиновска-Илкова Дејан Стоев Елени Новаковска Јонуц Паску Калуди Калудов Марика Поповиќ Тошио Јанагисава

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат