Наслов:

ИМПРЕСИВНА ИЗВЕДБА НА ВЕСНА ГИНОВСКА

„мадам батерлај“ - моб

Објавено на: 10.03.2005
Автор: Драган Серафимовски
Периодика: Дневник
Број: 2704 | Страна: 23

Програма:
Опера „Мадам Батерфлај“ од Џакомо Пучини.
Учесници:
Весна Гиновска-Илкова, Калуди Калудов, Јонуц Паску, Дејан Стоев, Марика Поповиќ, Анастазија Јовановска-Спасоевска; диригент: Тошио Јанагисава, Јапонија

Клучни зборови:
Тошио Јанагисава Драган Серафимовски Анастазија Јовановска-Спасоевска Џакомо Пучини „Мадам Батерфлај“ Калуди Калудов Весна Гиновска-Илкова Дејан Стоев 2005 Марика Поповиќ Јонуц Паску

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат