Наслов:

ВЕСНА ГИНОВА-ИЛКОВСКА СО ЧО ЧО САН ЈА ДИГНА НА НОЗЕ ПУБЛИКАТА

По 20 години Македонс ката опера ја обнови операта „Мадам Батерфлај“ од Џакомо Пучини

Објавено на: 09.03.2005
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 20431 | Страна: 14

Програма:
Опера „Мадам Батерфлај“ од Џакомо Пучини.
Учесници:
Весна Гиновска-Илкова,Калуди Калудов, Марика Поповиќ, Дејан Стоев; диригент: Тошио Јанагисава, Јапонија

Клучни зборови:
Весна Гиновска-Илкова Дејан Стоев 2005 Марика Поповиќ Тошио Јанагисава Опера Мадам Батерфлај Џакомо Пучини Нова Македонија Костадин Костадиновски Калуди Калудов

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат