Наслов:

ВИОЛИНИСТОТ ФЕДОТОВ ЈА КРЕНА ПУБЛИКАТА НА НОЗЕ

концерт на македонската филхармонија

Објавено на: 04.02.2005
Автор: Драган Серафимовски
Периодика: Дневник
Број: 2675 | Страна: 13

Програма:
Концерт за виолина и оркестар бр. 1 од Макс Брух и Симфонија бр. 4 од Густав Малер.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Рамиз Мелик Асланов, Азербејџан; Максим Федотов – виолина, Русија; Славица Петровска-Галиќ – сопран

Клучни зборови:
2005 Густав Малер Драган Серафимовски Концерт за виолина и оркестар бр. 1 Македонска филхармонија Макс Брух Максим Федотов Рамиз Мелик Асланов Симфонија бр. 4 Славица Петровска-Галиќ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат