Наслов:

РОМАНТИЧНА ПРЕФИНЕТОСТ

КОНЦЕРТИ

Издадено на: 19.01.2005
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 20389 | Страна: 14

Програма:
Симфониска поема „Франческа да Римини“ од Чајковски, Шпанска рапсодија од Лист и Симфониски танци од Рахмањинов.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Александар Волкер, Англија; Франческо Николоси - пијано, Италија

Клучни зборови:
2005 Александар Волкер Костадин Костадиновски Лист Македонска филхармонија Нова Македонија Рахмањинов Симфониска поема Франческа да Римини Симфониски танци Франческо Николоси Чајковски Шпанска рапсодија

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат