Наслов:

ПУБЛИКАТА ЈА ОДУШЕВИ ВТОРИОТ ДЕЛ ОД КОНЦЕРТОТ

божикен концерт на скопски солисти

Објавено на: 13.01.2005
Автор: Драган Серафимовски
Периодика: Дневник
Број: 2655 | Страна: 19

Програма:
Божиќно кончерто оп. 6 бр. 8 од Корели, Алегро маестозо за гитара и гудачи од Џулијани, Адаџо од Албинони, Валцер од Чајковски, „На Патрикот Охридски“ и „Комина“ од Илија Пејовски, Аве Марија од Бах, „Свјат - Прелудиум“ од Лековски и 6 ноктурна од Моцарт.
Учесници:
Камерен оркестар „Скопски солисти“; диригент: Александар Лековски; Благој Нацоски – тенор; Ѓоко Груевски - гитара; Женски хор „Св. Злата Мегленска“

Клучни зборови:
Албинони Алегро маестозо за гитара и гудачи Илија Пејовски На Патрикот Охридски Џулијани Комина Ноктурно Аве Марија Свјат - Прелудиум Александар Лековски Благој Нацоски Чајковски 2005 Моцарт Драган Серафимовски Адаџо Камерен оркестар Скопски солисти Бах Ѓоко Груевски Корели Женски хор Св. Злата Мегленска Валцер Божиќно кончерто оп. 6 бр. 8

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат