Наслов:

ОПЕРАТА ЈУНАЧКИ СЕ БОРЕШЕ СО КОМПЛЕКСНАТА ПАРТИТУРА

ПРАИЗВЕДБА НА „ПОСЕТА НА СТАРАТА ДАМА“ ОД АЈНЕМ

Објавено на: 02.12.2004
Автор: Ангелина Димоска
Периодика: Време
Страна: 16

Програма:
Операта „Посета на старата дама“ од австрискиот композитор Готфрид вон Ајнем
Учесници:
МОБ, Јосип Шего и солистот Томислав Бекиќ, и двајцата од Хрватска, и режисерката Надја Кајали од Австрија.Солистичка екипа: Анастасија Каптелова, Цветан Стојановски, Зоран Сотиров, Дејан Стоев, Игор Дурловски, Невен Силјановски, Надежда Петровска
Забелешка:
ПРАИЗВЕДБА НА „ПОСЕТА НА СТАРАТА ДАМА“ ОД АЈНЕМ

Клучни зборови:
Невен Силјановски МОБ 2004 Дејан Стоев Томислав Бекиќ Јосип Шего Цветан Стојановски Анастасија Каптелова Зоран Сотиров Надја Кајали Ангелина Димоска Надежда Петровска Игор Дурловски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат