Наслов:

ТЕЖОК И НАПОРЕН КОНЦЕРТ

свечен концерт на македонската филхармонија

Објавено на: 29.11.2004
Автор: Драган Серафимовски
Периодика: Дневник
Број: 2621 | Страна: 14

Програма:
Стара песна од Томе Манчев, Концерт за пијано и оркетар бр. 1 и Симфонија бр. 5 од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Вјачеслав Блинов, Украина; Дарко Костовски - пијано

Клучни зборови:
Григ Томе Манчев Словенски танци Дарко Костовски Вјачеслав Блинов Стара песна 2004 Петар Илич Чајковски Драган Серафимовски Симфонија бр. 5 Концерт за пијано и оркетар бр. 1 Македонска филхармонија Пергинт Дворжак

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат