Наслов:

МАЕСТРО КАЦ ГО БАРАШЕ ЕЛИКСИРОТ НА БИТИЕТО

Изведбата на Концертот на Македонската филхармонија под диригентство на Арнолд Кац

Објавено на: 23.11.2004
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Македонско радио

Програма:
Увертира „Оберон“ од Вебер, Концерт за пијано и оркестар бр. 2 од Лист и Симфонија бр. 5 од Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија, Арнолд Кац, Микола Сук
Забелешка:
Изведбата на Концертот на Македонската филхармонија под дири- гентство на Арнолд Кац od Русија и co солистот на пијано Микола Сук од САД, го покажа еликсирот на битието во партитурите од концертната програма.

Клучни зборови:
Микола Сук Симфонија бр. 5 Македонскa филхармонија Увертира Оберон Бетовен Вебер Лист Костадин Костадиновски Концерт за пијано и оркестар бр. 2 Македонско радио 2004 Арнолд Кац

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат