Наслов:

МАЛКУ ПУБЛИКА И АТМОСФЕРА КАКО НА ИСПИТ

есенски музички свечености

Издадено на: 22.11.2004
Автор: Драган Серафимовски
Периодика: Дневник
Број: 2615 | Страна: 14

Програма:
Дела од Вила Лобос, Пауел, Албениз, Мангоре и Грасе; Дела од Хајдн, Дворжак, Шуберт и Рахмањинов.
Учесници:
Штефан Грасе – гитара, Германија; Пијано трио, Србија

Клучни зборови:
2004 Албениз Александар Јаковлевиќ Вила Лобос Владимир Глишовиќ Дворжак Драган Серафимовски Есенски музички свечености Игро Алексиќ Мангоре Пауел Пијано трио Рахмањинов Хајдн Штефан Грасе Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат