Наслов:

РИЗНИЦА НА ЗВУЧНИ БОЕЊА

КОН ДВАТА НАСТАПА НА ВИОЛИНИСТКАТА АЈМАН МУСАХОЏИЕВА

Објавено на: 20.11.2004
Автор: Васка Наумова-Томовска
Периодика: Нова Македонија
Број: 20443 | Страна: 15

Програма:
Концерт за виолина и оркестар во D-dur од Брамс; Ѓаволски трилер од Тартини, Соната бр. 2 од Брамс, Рондо капричиозо од Сен-Санс, Фантазија на Кармен од Бизе/Воксман и Порги и бес од Гершвин.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Антун Нанут; Ајман Мусакоџиева - виолина; Андреј Диев - пијано

Клучни зборови:
Соната бр. 2 Фантазија на Кармен Бизе Тартини Гершвин Порги и бес Рондо капричиозо Сен-Санс Македонска филхармонија Васка Наумова-Томовска Нова Македонија Интерфест Брамс Воксман Ѓаволски трилер 2004 Концерт за виолина и оркестар во D-dur Андреј Диев) Антун Нанут Ајман Мусакоџиева

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат