Наслов:

БРАВО МАЕСТРО!

концерт на симон трпчески во универзална сала

Издадено на: 11.11.2004
Автор: Драган Серафимовски
Периодика: Дневник
Број: 2606 | Страна: 13

Програма:
Фантазија „Кармен“ од Бизе, Скерцо бр. 3 оп. 39 и Скерцо бр. 4 оп. 54 од Шопен, Прелудиум оп. 23 бр. 1, 2 и 10, Прелудиум оп. 32 бр. 12, Прелудиум оп. 2 бр. 3 и транскрипции на „Јоргован“ и „Маргаритки“ од Рахмањинов, Концерт за пијано и оркестар бр. 1 оп. 35 од Шостакович и „Пајдушко“ од Глишиќ.
Учесници:
Симон Трпчески – пијано; Камерен оркестар на музичката младина; диригент: Саша Николовски-Ѓумар; Андон Марков – труба, Бугарија

Клучни зборови:
2004 Андон Марков Бизе Глишиќ Драган Серафимовски Јоргован Камерен оркестар на музичката младина Концерт за пијано и оркестар бр. 1 оп. 35 Маргаритки пајдушко Прелудиум оп 23 бр. 1 и 2 и 10 Прелудиум оп. 2 бр. 3 Прелудиум оп. 32 бр. 12 Рахмањинов Саша Николовски-Ѓумар Симон Трпчески Скерцо бр. 3 оп. 39 Скерцо бр. 4 оп. 54 Фантазија Кармен Шопен Шостакович

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат