Наслов:

СЕНЗИБИЛИТЕТ НА ЗРЕЛИ УМЕТНИЦИ

КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Објавено на: 03.11.2004
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 20328 | Страна: 14

Програма:
Увертира „Руслан и Људмила“ од Глинка, Рококо варијации за виолончело и оркестар од Петар Илич Чајковски и Симфонија во B-dur оп. 38 од Роберт Шуман.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Борјан Цанев; Сергеј Судзиловски - виолончело, Русија

Клучни зборови:
Роберт Шуман Увертира Руслан и Људмила Симфонија во B-dur оп. 38 Петар Илич Чајковски Македонска филхармонија Нова Македонија Глинка Костадин Костадиновски Борјан Цанев Рококо варијации за виолончело и оркестар 2004 Сергеј Судзиловски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат