Наслов:

НИТУ ЏЕЗ НИТУ БЛУЗ

почеток на џез фестивалот со кулси ергунер

Објавено на: 23.10.2004
Автор: Драган Серафимовски
Периодика: Дневник
Број: 2590 | Страна: 17

Програма:
Исламска музика.
Учесници:
Кудси Ергунер – неј флејта, Турција; Халил Неџибоглу – вокал, Турција; Пјер Ригопулос – традиционални арапски ударни инструменти

Клучни зборови:
Кудси Ергунер Драган Серафимовски Исламска музика Халил Неџибоглу Пјер Ригопулос Џез фестивал 2004

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат